Hoppa till huvudinnehåll

Låna till bil - Jämför billån till bra ränta

“Gick snabbt och smidigt, utan krångel. Handläggaren var proffsig, trevlig och hade behaglig kommunikation”
- Pirjo

Att låna till bil skall vara enkelt, säkert & kostnadsfritt

Bilar finns i många olika utföranden, storlekar och priser, men genomgående är att de alltid bidrar till att göra våra liv lite lättare, och skänker oss mer frihet i vardagen – oavsett om det är till singelhushållet eller par- eller familjelivet. Bilköpet innebär mycket tankar då bilen är ett stort köp som kräver ett stort engagemang. Det ska vara roligt att välja mellan olika bilar.

Mindre roligt är det att finansiera köpet. Man måste räkna på billån och göra en kalkyl för att beräkna vilken bil man har råd med. Väldigt många finansierar bilen med ett billån. Vi tycker att du kan ta hand om den roliga biten med att hitta den bästa bilen för dig, medans vi ser till att du även får det bästa lånet för dig. Vid bilköp skall man förhandla om priset men också om räntan på billånet. Lånekoll jämför & förhandlar ditt billån.

Många bilhandlare erbjuder finansiering i anslutning till att du köper bilen. Idag sker dock majoriteten av alla bilköp på begagnatmarknaden. Plattformar som KVD och Blocket gör att fler bilar byts utanför auktoriserade återförsäljare. Vid köp av en begagnad bil så kan det vara bra att ordna finansieringen före så att du kan fokusera på förhandlingen av själva bilen. Om du väljer ett bra privatlån så slipper du också lämna bilen som säkerhet och kan därmed agera snabbt i budgivningen och finna en billig lösning. Lånekoll hjälper dig att hitta ett billigt och bra billån.

Bilen är en viktig investering

Är det dags att köpa en ny bil? Många väljer att finansiera sitt bilköp med hjälp av ett billån eller ett blancolån utan säkerhet dvs kontantinsats. Lånekoll hjälper dig helt kostnadsfritt med att hitta ett bra billån med låg ränta. Många väljer nämligen att finansiera sin bil med ett lån för att inte låsa upp sparade pengar i bilen. I nuvarande räntemiljö så är det ett bra och konkurrenskraftigt alternativ.

Statistik visar att billån är det vanligaste sättet för att finansiera ett bilköp. Kanske har du ett billån idag och betalar för mycket? Då kan Lånekoll hjälpa dig kostnadsfritt att hitta ett bättre billån med lägre ränta. Då bilen oftast är en stor investering är det viktigt att man hittar ett billån med bra räntevillkor.

Billån vs. Blancolån

Ett billån går att låna med bilen som säkerhet, så kallad objektfinansiering, och då kan du låna upp till 80 procent av bilens värde. Ett alternativ till detta är att ta ett lån utan säkerhet – ett så kallat blancolån, eller privatlån – och då kan du låna hela bilens värde utan kontantinsats. För bankerna innebär det en extra trygghet att låna ut med bilen som säkerhet om du mot förmodan inte skulle kunna betala tillbaka lånet, och vanligtvis erbjuder de dig en lägre återbetalningsränta om du väljer det alternativet. Dock är ofta återbetalningstiden fem eller sju år vilket kan resultera i en hög månadskostnad. Ett privatlån kan amorteras upp till 20 år som givetvis resulterar i en lägre månadskostnad.

Det finns ofta mycket att spara genom att jämföra olika billån för att hitta så låg ränta och månadskostnad som möjligt. Genom Lånekoll hjälper vi dig att hitta det bästa lånealternativet för bilen. Lånekolls målsättning är alltid att hitta det lägsta och billigaste billånet på marknaden.

Billån vs. Bolån

Historiskt har många valt att ”baka” in billånet i sitt bolån. Detta fungerar så att bolånet utökas med bilens värde t ex 335 000 kr. Räntan på bolånet är låg, oftast under 2 % dvs väsentligt lägre än ett billån. Därmed har den billigaste finansieringslösningen för bilen erhållits. Men denna lösning medför två nackdelar.

För det första så är denna manöver svårare att göra med nuvarande amorteringskrav som infördes den 1 juni 2016. Effekten kan bli att din belåningsgrad på ditt boende går upp över 70 % eller 85 % vilket resulterar i en kraftigt ökad månadskostnad om inte banken väljer att göra ett undantag. Amorteringskravet kräver amortering så kan bli svårt att komma undan. Så även om du fått en lägre ränta och faktiskt funnit marknadens billigaste billån i och med att det är maskerat som ett bolån så kan månadskostnaden faktiskt vara väsentligt högre än ett klassiskt billån. Den andra anledningen är att bankernas krav för att utöka bolån är hårdare idag.

Syftet med bolånet är för att lånet skall gå till bostaden. Då bostaden står som säkerhet är räntan låg jämfört med billån. Syftet med bolånet är dock inte att det skall gå till bilen. Bankerna kan därför få svårt att bevilja ett utökat bolån som skall gå till bilen med nuvarande sundhetskrav och regelverk. Ett högre bolån kan också innebära större risk för banken vilket kan resultera i en högre ränta på detta tilläggslån. I så fall tjänar detta inte till någon nytta. Därför väljer fler personer att ta ett lån utan säkerhet även kallat privatlån via internet och hålla isär bilen och bolånet för att det är en smidigare och billigare lösning.

Billeasing vs. Billån

Billeasing är ett bra alternativ till att låna och köpa en bil. Rent praktiskt kan man säga att du hyr bilen under en bestämd tid. Som privatperson är detta sällan en billig eller bra affär. Är du företagare kan det finnas fördelar eftersom bolaget kan göra avdrag för moms. Privatleasing kan se billigare ut jämfört med ett billån men det beror på att det leasade objektet dvs bilen inte avbetalas i sin helhet, ner till 0 %.

Bilen kommer istället ha ett restvärde som fungerar som en kvarstående skuld. I många fall kan det bli krångligt att komma ur dessa lösningar och framförallt om man vill byta bil efter något år så kan det bli en kostsam upplevelse. För att komma ur lösningen kan man vara tvungen att ta ett blancolån för att lösa ut restvärdet och då kan man lika gärna ta ett blancolån utan säkerhet från första början och inte koppla finansieringen till bilen.

Aktörer som erbjuder privatleasing försöker ofta erbjuda andra extravärden så som däckbyten, service eller gratis reparationer. Men i majoriteten av fallen blir det en dyrare lösning och då är billån alternativt privatlån det billigaste sättet att låna till en bil.

Viktigt att tänka igenom ditt bilköp

Många tar lång tid på sig när de ska köpa en bil, de besöker olika bilhandlare för att hitta den modell som passar en bäst. Du vill inte köpa den första bästa bilen som du provkör, utan vill fundera lite till – och i lugn och ro jämföra priser, modeller och bilmärken. Det är inget konstigt, att se över olika alternativ och jämföra har blivit en del i vår vardag och många hemsidor har specialiserat sig på att jämföra olika produkters priser från olika butiker. Men när det väl är gjort är det många som glömmer bort att göra samma jämförelse när det är dags för att finansiera bilköpet – för där finns det också lika mycket pengar att spara.

Precis lika viktigt som det är att köpa rätt bil till rätt pris är det att hitta rätt lån till bilen och rätt finansiering. Bilhandlaren erbjuder som sagt ofta finansieringsalternativ och dessa bör man alltid jämföra för att hitta ett billån med lägre ränta. Med internet och smarta mobiler är jämförelsen ofta ett knapptryck bort till den lägsta och bästa räntan på marknaden. Lånekoll är gärna behjälpliga med detta och assisterar dig att låna till bilen och hitta en billig finansiering.

Vi hjälper dig med billånet – kostnadsfritt och snabbt

Att jämföra lån har länge varit stort i USA och tjänsten att jämföra lån har funnits i Sverige i närmare tio år. På samma sätt som du förhandlar med olika bilhandlare innan du köper en bil borde det vara självklart att stämma av med flera banker för finansiering. Många anser att det kan vara tidskrävande och omständligt att kolla erbjudanden från olika banker – men det är där Lånekoll kommer in i bilden.

Vi hjälper dig snabbt, enkelt och kostnadsfritt att se över dina lånemöjligheter och jämföra lån med upp till 30 banker för att hitta det billån som passar just dig. Vi jämför olika lånealternativ för det billån och ser till att du får det bästa lånet för just ditt bilköp. Lånekoll hjälper dig att jämföra ett blancolån med ett billån och ser till att ge dig rätt råd både när du har en kontantinsats och vill låna med bilen som säkerhet eller utan kontantinsats och vill finansiera hela lånet med ett privatlån.

Så fungerar det

Hos oss på Lånekoll kan du söka billån och få svar från ett flertal banker inom 24 timmar. Du får bud från flera banker och det görs enbart en kreditupplysning. Vi på Lånekoll ställer inget krav på egen insats när du söker ett billån utan du kan själv välja hur mycket du vill låna. Våra lånehandläggare kan hjälpa dig att hitta rätt alternativ, kontakta oss på Tel: 0770-221 222. Tjänsten är alltid kostnadsfri och Lånekolls målsättning är alltid att hjälpa dig att hitta marknadens bästa och billigaste billån.

Kreditinformation om våra privatlån

Lånebelopp 10 000 - 600 000 kr
Återbetalningstid 1 - 20 år
Räntesats 5,25 - 31,89 %

Om du tar ett blancolån för att finansiera bilköpet tas lånet utan en utställd säkerhet, långivaren får helt enkelt räkna med att du av din goda vilja betalar tillbaka lånet under de villkor ni gemensamt kommit fram till. Ett billån, som är en av de äldsta saklånen, innebär att långivaren har bilen som säkerhet, och därmed kan erbjuda förmånliga villkor och lägre räntor, eftersom risken för att återbetalning uteblir minskar.

Kravet för att få ta ett billån är dock att låntagaren kan betala 20 procent av bilens värde kontant direkt vid köpet. När det kommer till amortering brukar långivaren vilja att den ska motsvara bilens värdeminskning, eftersom ingen – varken låntagaren eller långivaren – vill hamna i en situation där bilens värde är mindre än det totala lånet.

Ett billån som tas utan säkerhet ger mer flexibilitet – du kan ta billånet utan kontantinsats vilket innebär att du kan låna till hela kostnaden för bilen. Du har även längre återbetalningstid. Ett billån med säkerhet (avbetalningskontrakt) har kortare återbetalningstid och kräver 20 procent i kontantinsats. Eftersom bilen tas som säkerhet kan du få lägre ränta och därmed ett billigare billån.

För att ta billån med bilen som säkerhet (avbetalningskontrakt) krävs det att låntagaren kan betala 20 procent av bilens värde kontant direkt vid köpet. Gällande amortering brukar långivaren vilja att den ska motsvara bilens värdeminskning, eftersom varken långivaren eller låntagaren vill hamna i en situation där bilens värde är mindre än det totala lånet.

De flesta långivare erbjuder endast avbetalningskontrakt om köpet sker hos en auktoriserad återförsäljare. Långivaren vill vara säker på skick och värde eftersom bilen tas som säkerhet för lånet.

Om du vill låna pengar till en bil som du ska köpa av en privatperson så erbjuds billån utan säkerhet. Värdet och åldern på bilen kan också vara faktorer som avgör om du får ta ett avbetalningskontrakt hos vissa långivare. De kan också ha som krav att bilen ska vara helförsäkrad under tiden som du lånar pengar.

Vid billån utan säkerhet är det upp till dig vad pengarna går till. Vid billån med bilen som säkerhet är lånet kopplat till din bil.

De flesta långivare kräver att du som låntagare köper bilen hos en auktoriserad återförsäljare för att få ta billån med säkerhet. För ett billån utan säkerhet är det i regel inte samma krav på detta.

Vanligast för billån är rörlig ränta vilket innebär att räntekostnaderna kan gå upp och ner. Med fast ränta vet du om hur stor månadskostnaden för billånet kommer att vara. Här gäller det att göra en bedömning av det framtida ränteläget och din egen syn på trygghet och risk.

Det finns för- och nackdelar med båda amorteringsmodellerna som kan vara bra att känna till när man ska räkna på månadskostnaden för billånet. Med rak amortering är lånekostnaden högre till en början och minskar sedan successivt. Du amorterar samma summa varje månad, medan räntekostnaden går ned för varje månad. Räntekostnaden blir totalt sett lägre om du behåller billånet hela lånetiden.

Med annuitetslån är amorteringskostnaderna lägre till en början, men du betalar samma lånekostnad varje månad. Räntekostnaderna kan totalt sett vara högre om du behåller billånet hela lånetiden. Detta är bra att ha koll på när man letar efter det billigaste billånet.

Ja. Om du ska köpa en begagnad bil av en privatperson kan du ta ett billån utan säkerhet. För att låna till bil genom att ta ett billån med bilen som säkerhet kräver de flesta långivare att du köper bilen hos en auktoriserad återförsäljare.

Restskuld eller restvärde innebär att ett billån läggs upp så att du som låntagare inte amorterar hela lånet under amorteringstiden, utan har kvar en skuld vid lånetidens slut som motsvarar vad bilen förväntats vara värd i detta läge. Skulden ska betalas tillbaka och har värdet beräknats någorlunda rätt så skulle det vara möjligt för dig som låntagare att sälja bilen och på så sätt bli av med skulden.

Allmänt

Lånekoll är ett varumärke som opereras av Consector AB:s, org. nr 556961–4216, (hädanefter Lånekoll) med adress Narvavägen 12, 115 22 Stockholm, Tel: 0770–221222, e-postadress: kundservice@lanekoll.se. Lånekoll förmedlar bolån och andra konsumentkrediter, kontokort samt Lånekolls trygghetsförsäkring till privatpersoner. Lånekoll har tillstånd av och står under tillsyn av Finansinspektionen. För information enligt konsumentkreditlagen, distansavtalslagen och försäkringsförmedlingslagen m.m. se Lånekolls informationsblad.

Tjänsten

Consector AB tillhandahåller en förmedlingstjänst via www.lanekoll.se där privatpersoner ges möjligheten att konkurrensutsätta sina krediter genom att jämföra olika banker och andra kreditgivare. Du lämnar uppgifter om dig själv och din kreditsituation för att få anbud från ett flertal banker och andra kreditgivare som Lånekoll samarbetar med. Vilka banker och kreditinstitut som Lånekoll samarbetar med hittar du här. Dessa allmänna villkor gäller för besökare av www.lanekoll.se (hädanefter Webbplatsen) som använder vår webbtjänst vilken även omfattar vår budgivningsplattform. Genom att anmäla dig till Lånekolls webbtjänst och göra en låneansökan så godkänner du dessa allmänna villkor. Webbtjänsten tillhandahålls av Consector AB, organisationsnummer 556961-4216, Narvavägen 12,115 22 Stockholm (hädanefter Lånekoll).

Kreditupplysning

När du accepterat de allmänna villkoren genom att använda webbtjänsten och göra en låneansökan så godkänner du även att Lånekoll beställer en kreditupplysning på dig och din medsökande. Kreditupplysningen lämnas av UC AB. UC AB registrerar en s.k. omfrågning på dig varefter de banker och andra kreditgivare som Lånekoll samarbetar med kan inhämta en kreditupplysning på dig. Endast en kreditupplysning registreras samtidigt som flera banker och andra kreditgivare som Lånekoll samarbetar med får ta del av kreditupplysningen på dig utan att ytterligare frågor registreras. UC AB kommer att skicka hem omfrågandekopior till din folkbokföringsadress. Omfrågandekopiorna skickas hem för att du ska veta vilken information som lämnats ut om dig och vilka som tagit del av dina uppgifter.

Du kan få flera omfrågandekopior hemskickade till dig men detta innebär inte att flera kreditupplysningar registreras på dig. Kreditupplysning kan, av ett fåtal kreditgivare, även komma att beställas från annat kreditupplysningsföretag än UC AB, t.ex. Bisnode Kredit AB (Bisnode). Lånekoll erbjuder därmed en kostnadsfri tjänst för privatpersoner att konkurrensutsätta sitt kreditengagemang genom att förmedla låneerbjudanden från banker och andra kreditgivare. Genom att acceptera dessa villkor godkänner du också att de banker och andra kreditgivare som Lånekoll samarbetar med lämnar information om dig som de inhämtat samt lämnar ut kreditbeslut till Lånekoll. Vid medsökande måste även medsökande uppfylla ovanstående krav. Som kund måste du därför informera medsökande om dessa allmänna villkor och säkerställa hans eller hennes godkännande. 

Kreditgivare

Lånekoll samarbetar med utvalda kreditgivare. På vår partnersida hittar du alla Lånekolls anslutna långivare för bolån och privatlån. Lånekolls samtliga kreditgivare har tillstånd hos Finansinspektionens för sin verksamhet. 

Villkor för att använda webbtjänsten  

För att använda webbtjänsten krävs att du accepterat dessa allmänna villkor samt att du är minst 18 år gammal och har en inkomst motsvarande minst 10 000 kr per månad (120 000 kr per år). Du skall också vara bosatt i Sverige. Genom att godkänna villkoren försäkrar du som kund att uppgifterna är korrekta och att du är behörig att använda webtjänsten samt åtar dig att anmäla förändringar i de uppgifter du lämnat Lånekoll för användande av webbtjänsten. Lånekoll erhåller ersättning från våra samarbetspartners i form av en provision vid förmedlat lån (se Lånekolls informationsblad). Vid medsökande måste även medsökande uppfylla ovanstående krav. Som kund måste du därför informera medsökande om dessa allmänna villkor och säkerställa hans eller hennes godkännande.

Behandling av personuppgifter

De personuppgifter du lämnar hos Lånekoll via Internet, telefon eller mail registreras i vår kunddatabas. Lånekoll är personuppgiftsansvarig för de uppgifter du lämnar och upprätthåller god registervård. Lånekoll använder uppgifterna för att kunna utföra tjänsten som du beställt och för att säkerställa god kundkännedom. Personuppgifter som Lånekoll inhämtar behandlas i enlighet med GDPR (General Data Protection Regulation). Genom att acceptera villkoren för tjänsten samtycker du till att Lånekoll behandlar dina personuppgifter i enlighet med användarvillkoret.

Personuppgifter som vi samlar in och behandlar är:

 • Namn
 • Adress
 • Telefonnummer
 • Personnummer
 • E-postadress
 • Kontonummer
 • Andra uppgifter som du själv lämnar inom ramen för tjänsten
 • Kommunikation mellan oss när vi hjälper dig i specifika ärenden

När du använder tjänsten kommer viss information att inhämtas automatiskt: såsom information om dig från kreditupplysning, teknisk data, vilket kan inkludera den URL genom vilket du får åtkomst till hemsidan, din IP-adress, unique device ID, typ av webbläsare, språk och information om identifiering och operativsystem. (se även vidare om användningen av cookies nedan)

Lånekoll behandlar din information för följande ändamål:

 • Säkerställa kundkännedom
 • Tillhandhålla tjänsten
 • Förbättra din kundupplevelse och personifiera användandet av tjänsten
 • Utveckla tjänsten samt att analysera din användning av tjänsten
 • Skicka notifiering och meddelande via mail, sms, telefon och e-post eller på annat sätt samt skicka marknadsföring om våra produkter och tjänster
 • Informera om uppdatering av tjänst och användarvillkor
 • Säkerställa och underhålla den tekniska funktionalitet hos tjänsten
 • Förhindra och förebygga missbruk av tjänsten samt förhindra användnings i strid med användarvillkor
 • Uppfylla och fullfölja förpliktelser enligt lagkrav

Lånekoll behandlar dina personuppgifter för att tillhandahålla den tjänst vi erbjuder och lämnar för detta ändamål även ut dina personuppgifter till de kreditgivare och kreditupplysningsinstitut med vilka vi samarbetar, försäkringsbolag och leverantörer av tjänster i syfte att tillhandahålla de bästa förutsättningarna för dig samt för att uppfylla de lagkrav som ställs på Lånekoll. Lånekoll kan även vid framtida tillfälle välja att kontakta dig med information om nya tjänster eller erbjudanden. Lånekoll mottar även uppgifter om dig inklusive kredituppgifter och kreditbeslut från de kreditgivare och kreditupplysningsföretag som vi samarbetar med. 

Dina personuppgifter kan också komma att läggas till grund för kundanalyser, kunduppföljning, affärsutveckling, marknadsundersökningar, marknadsföring och statistisk analys. Lånekoll spelar in all telefonkontakt vi har med dig, för att kunna säkerställa den överenskommelse vi träffar med dig och för att säkerställa kvalitén på de tjänster vi levererar till dig. Inspelningar och de övriga uppgifter vi sparar om dig kommer att ligga kvar i våra system så länge vi har ett kundförhållande med dig. För att få information om vår behandling av dina personuppgifter kan du kontakta oss per e-post till kundservice.gdpr@lanekoll.se. Dit kan du också vända dig om du inte vill att dina personuppgifter används för direkt marknadsföring eller om du vill att vi ska rätta, blockera eller utplåna uppgifter som vi felaktigt har behandlat om dig. Vi skyddar dina personuppgifter genom brandväggar, krypteringsfunktioner och anti-virus. Genom att godkänna villkoren när du ansöker om bolån och privatlån bekräftar du att du tagit del av och förstått innehållet i Lånekolls integritetspolicy.

Begränsning av Lånekolls ansvar

Information, uträkningar och rekommendationer lämnade av Lånekoll ska endast betraktas som vägledande förslag på hur du kan gå till väga, och det är upp till dig som användare av våra tjänster att värdera lämnad information för att avgöra om den är tillämplig på din individuella situation och privatekonomi. Lånekoll ansvarar inte för eventuell skada eller förlust som uppstår på grund av att du väljer att ingå, eller avstår från att ingå, låneavtal med någon av de banker och andra kreditgivare med vilka vi samarbetar. Eventuell finansiell rådgivning som du mottar från de banker och andra kreditgivare med vilka vi samarbetar utgör rådgivning från den banken eller kreditgivaren, och avtal som du tecknar med dessa företag är ett avtal mellan dig och banken eller kreditgivaren.

Lånekoll ansvarar inte för eventuell skada eller förlust som uppstår genom sådan rådgivning, eller genom ingåendet av sådana avtal. Det åligger därför dig att kontrollera den information som vi lämnar om erbjudanden från banker och andra kreditgivare. Lånekoll ansvarar inte för skador eller förluster, varken direkt eller indirekta, och andra olägenheter som kan härledas till genomförandet av, eller har annan koppling till utförandet av finansieringstjänster av tredje part. Lånekoll är inte ansvarig för skada som beror på svenskt eller utländskt lagbud, svensk eller utländsk myndighetsåtgärd, krigshändelse, strejk, blockad, bojkott, lockout eller annan liknande omständighet. Förbehåll avseende strejk, blockad, bojkott och lockout gäller även om Lånekoll själv är föremål för eller vidtar sådan konfliktåtgärd. Föreligger hinder för Lånekoll att tillgängliggöra Webbplatsen eller vidta åtgärd på grund av omständighet enligt detta stycke får åtgärden skjutas upp till dess att hindret har upphört. Lånekoll har en ansvarsförsäkring avseende sin verksamhet som bolåneförmedlare, se Lånekolls informationsblad.

Ansvar för information på vår webbplats

Innehållet på Webbplatsen är skyddat enligt lag om upphovsrätt. Det är förbjudet att utan Lånekolls samtycke göra kopior av hela eller delar av innehållet på Webbplatsen. Det anbud som du får genom att använda dig av Webbplatsen och dess budgivarplattform får endast användas för eget bruk och inte i eget kommersiellt syfte.

I den mån som Webbplatsen innehåller länkar till tredje parters webbsidor kan innehållet på sådana webbsidor vara skyddade av dessa tredje parters immateriella rättigheter, och Lånekoll ansvarar inte för innehållet på sådana tredje parters webbsidor. Information som visas på Webbplatsen har vi erhållit från källor som vi bedömer vara tillförlitliga. Vi kan dock inte garantera att informationen är fullständig, riktig eller helt uppdaterad. Lånekoll tar därför inte ansvar för ekonomiska transaktioner eller andra rättshandlingar som grundats på information på Webbplatsen, utan användande av sådan information sker på egen risk. Lånekoll kan inte heller garantera att din användning av Webbplatsen eller nedladdat material från Webbplatsen inte kommer att orsaka skada eller förlust relaterad till din användning av Webbplatsen, såsom men inte begränsat till, förlust av data, datavirus, spyware, skadliga program, trojaner eller maskar. Användning av Webbplatsen sker således på egen risk för sådan skada eller förlust. Besökare ska omgående för Lånekoll påtala (reklamera) fel eller brister på Webbplatsen och budgivningsplattformen som påverkar besökare på ett menligt sätt. Reklamation ska lämnas så snart du upptäckt eller bort upptäcka felet/bristen. Reklamation görs till reklamation@lanekoll.se

Användning av cookies

På Webbplatsen använder vi cookies. Detta är en liten textfil som Webbplatsen begär att få spara på din dator. Cookies används i syfte att förstå hur våra besökare använder Webbplatsen och för att kunna förbättra användarupplevelsen. Det finns två typer av cookies, permanenta och temporära cookies. Permanenta cookies lagras som en fil på din dator eller mobil under en viss tid, dock längst 12 månader. Session cookies lagras tillfälligt och försvinner när du stänger din webbläsare. Vill du inte acceptera cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Ändringar

Vi förbehåller oss rätten att ändra och uppdatera dessa allmänna villkor från tid till annan. Vi kommer att meddela eventuella förändringar av dessa allmänna villkor genom särskilda meddelanden på Webbplatsen och genom att uppdatera och publicera en ny version av dokumentet på Webbplatsen. Vi uppmanar dig därför att från tid till annan besöka vår webbplats för att kontrollera huruvida några förändringar har skett.

Senaste uppdatering villkor: 20230516

1. Information om Extrakoll

Extrakoll (”Extrakoll”) är en tjänst som tillhandahålls av Consector AB, org.nr 556961–4216, om du väljer att bli medlem i Extrakoll. När vi skriver Lånekoll nedan menas Consector AB. Syftet med Extrakoll är att medlemmarna ska få information och erbjudanden inom ramen för Lånekolls verksamhet, om lån, försäkringar samt andra finansiella tjänster och produkter för privatpersoner. Genom att bli medlem i Extrakoll godkänner du att dessa medlemsvillkor gäller mellan dig och Lånekoll. Du kan även få upplysningar om ditt medlemskap genom att kontakta extrakoll@lanekoll.se eller ringa 0770–221222.

2. Gratis medlemskap

  Det är frivilligt och kostnadsfritt att bli medlem i Extrakoll. Du blir medlem genom att godkänna villkoren för Extrakoll i samband med att du beställer en tjänst som tillhandahålls under varumärket Lånekoll. Medlemskap i Extrakoll utfärdas endast till personer över 18 år.  

3. Förmåner

Syftet med Extrakoll är att tillhandahålla medlemmarna en högre grad av service samt information och erbjudanden som kan vara av intresse för medlemmarna. Som medlem i Extrakoll får du bland annat:

 • Lånekoll (Extrakolls) nyhetsbrev med tips inom privatekonomi, upp till fyra gånger per månad.
 • Tillgång till Lånekolls lånesupport, via telefon, där du kan ställa frågor och få personlig service kring dina lån.
 • Garanterad hög servicenivå genom hela ansökningsprocessen i Lånekolls ordinarie tjänster för låneförmedling och försäkringsförmedling, vilket ökar möjligheterna till en beviljad ansökan.
 • Anpassad marknadsföring och erbjudanden som Lånekoll tror kan vara av intresse för dig. Dessa erbjudanden kan avse Consector AB:s samtliga tjänster, som tillhandahålls under varumärket Lånekoll, såväl som erbjudanden från Lånekolls samarbetspartners som kan vara av intresse för dig.
 • Information, erbjudanden och förmåner från Extrakoll kan skickas ut till dig via post, e-post, SMS, telefon eller andra digitala kanaler.

4. Personuppgiftsbehandling

I vår Integritetsskyddspolicy (som finns tillgänglig på vår webbplats) förklarar vi hur Lånekoll samlar in och behandlar dina personuppgifter och i övrigt och vilka rättigheter du har i anslutning till detta. Vi kommer att behandla personuppgifter så länge du har ett medlemskap hos oss. Om du har frågor om Integritetsskyddspolicyn kan du kontakta oss på kundservice@lanekoll.se.

5. Giltighetstid

Medlemskapet gäller tills vidare och kan sägas upp av bägge parter med omedelbar verkan. Du kan när som helst begära utträde ur Extrakoll genom att kontakta extrakoll@lanekoll.se, ringa 0770–221222 eller genom att klicka på avregistreringslänken som finns med i varje e-post och SMS utskick.

Senaste uppdatering villkor: 2023051