Hoppa till huvudinnehåll

Låna till kontantinsats - Ansök hos Lånekoll för låg ränta

Vad är kontantinsats?

När man ska köpa en bostad i Sverige krävs det att man kan gå in med en viss del själv, det är detta som kallas kontantinsats. Kontantinsatsen är enligt Finansinspektionens allmänna råd minst 15 % av bostadens marknadsvärde. En kontantinsats är ett krav från bankerna när du ska köpa en bostad och få ett bolån. Ett bolån, dvs där bostaden står som säkerhet, kan aldrig utgöra mer än 85 % av bostadens värde. Om man inte har tillgång till 15 % av bostadens värde kan man låna till hela eller delar av kontantinsatsen.

Varför behöver man kontantinsats?

Då Finansinspektionen sedan 1 oktober 2010 har implementerat allmänna råd för bostadslån innebär detta att man maximalt kan pantsätta 85 % av bostadens värde. Det krävs alltså att man går in med minst 15 % själv i kontantinsats. Kontantinsatsen kommer oftast från sparade pengar, från exempelvis tidigare bostadsförsäljningar med vinst eller från arv. Eftersom priserna på bostadsmarknaden har ökat de senaste åren och priset på bostäder blivit dyrare är det många som inte har hela kontantinsatsen själva utan måste då låna till hela eller delar av kontantinsatsen.

Banker och långivare tar generellt ut en högre ränta än bolåneränta för lån till kontantinsatsen. Det beror på att bankerna ser lånet till kontantinsats som en mer riskfyllt på grund av att lånet inte har bostaden som säkerhet. Detta beror bland annat på att bankerna inte vill ta hela risken i bostaden utan ser att 15 % som kontantinsats ger ett prisutrymme på 15 % som därmed inte bankerna står risken för. Bankerna kan använda ett lån utan säkerhet till kontantinsatsen, det vill säga ett privatlån (blancolån) som även har en kortare återbetalningstid, upp till 20 år. Om bolåneköpet inte gjorts nyligen bör man göra en värdering för att få fram marknadsvärdet på boendet, detta kan hjälpa dig att få en större andel som bolån. Vid köp av ny bostad är det oftast köpeskillingen som används för marknadsvärde av bostaden. På internet finns mycket information om kontantinsats och har du några frågor är det bara att kontakta oss på Tel: 0770 - 221 222. Vi är uppdaterade på nyheter inom branschen och lån.

Hur kan Lånekoll hjälpa dig med kontantinsats?

Det är väldigt förmånligt att upphandla lånet för kontantinsatsen via en låneförmedlare eftersom det kan skilja mycket i prissättningen för dessa lån. En låneförmedlare kan sammanställa nytt lån till kontantinsatsen från flera banker vilket kan hjälpa dig att hitta lånet med bäst villkor.

Lånekoll arbetar med dessa frågor dagligen och kan hjälpa dig att besvara dina frågor kring kontantinsatsen. Då vi arbetar med både bolån och privatlån kan vi vägleda dig så du tar rätt beslut. Kanske är det bäst att förhandla om kontantinsatsen du har idag som ett nytt privatlån för att få rabatt och sänkt ränta eller är det kanske läge att se över ditt bolån och se om man kan lägga in en större del av din kontantinsats i bolånet. Lånekoll erbjuder en tjänst på nätet som hjälper dig att låna till kontantinsatsen och hitta rätt villkor för ditt topplån och du kan kostnadsfritt se vilken bank som ger dig bäst villkor. Kontakta oss redan idag för en genomgång av din ekonomi så kan vi vägleda dig rätt eller ansök redan idag och se vilken ränta du kan få.

Skäl till att låna till kontantinsatsen via Lånekoll

 • Snabbt att ansöka online
 • Enkelt att hitta det bästa lånet och billig ränta
 • Jämför lån och få erbjudande från många av Sveriges ledande banker
 • Ansök kostnadsfritt
 • Möjlighet att kunna köpa din bostad
 • Ett billigt och effektivt sätt att hitta bästa räntan
 • Ta del av ränterabatter och räntesänkningar
 • Hitta nya bättre långivare

Hur fungerar det när man lånar till kontantinsats via Lånekoll?

Hos Lånekoll jobbar vi dedikerat för att hjälpa dig på bäst sätt. Efter att du pratat med oss per telefon eller gjort din ansökan online så påbörjar vi arbetet med att hitta det bästa lånet för dig. Du får svar på din mail från de första bankerna direkt och hela processen är klar efter 24 timmar. Du väljer själv om du vill få tillgång till våra kunniga låneförmedlare som hjälper dig, eller om du vill färdigställa processen på egen hand. Du kan alltid följa processen på Mina Sidor. 

Vi finns till för att hjälpa dig från att ansökan är gjord, tills du har pengarna direkt på kontot. Alla banker skickar ut skuldebrev, avtal för lån, per post alternativt via email. Många av våra banker har även möjlighet till e-signering. Det betyder att om du har e-legitimation på datorn eller mobilt Bank-ID kan du signera direkt online. Fördelen då är att handläggningstiden blir kortare och du kan ofta få pengarna utbetalda direkt på kontot inom ett par dagar. Att låna till kontantinsats via Lånekoll är enkelt och säkert. Om du ringer till oss så får du ett preliminärt besked direkt. Vår tjänst är alltid kostnadsfri och vi står på kundens sida för att hitta bäst och billigast lån för din kontantinsats.

Låna till kontantinsatsen

Att låna till hela eller delar av kontantinsatsen är ett måste för vissa. Alla har inte möjlighet att gå in med hela summan som krävs. Att låna till kontantinsatsen i dagens läge innebär ofta en fördelaktig ränta, förutsatt att du har god kreditrisk. Om bostadspriserna fortsätter att öka kommer du på sikt att kunna lösa in ditt lån till kontantinsatsen i bolånet och på så sätt få ännu lägre ränta.

Även om risken är låg så är det även en risk att bostadspriserna sjunker och då kan du ha mer lån än vad bostaden är värd. Se därför till att göra en noga uträkning så att du klarar av att betala både på ett lån till kontantinsatsen och för ditt bolån. Om ränteläget förändras kan räntan stiga och det är därför bra om du räknar med en ränteökning på ca. 5 % för att undvika ekonomiska missöden. Lånekoll rådgivare hjälper dig att göra dessa beräkningar och svara på dina frågor om bolån, kontantinsats och övriga frågor om lån, vi är experter på lån och krediter.

Hur mycket kan jag låna för kontantinsats?

Hur mycket du kan låna skiljer sig från person till person och mellan olika banker. Lånekoll lånar idag ut upp till 600 000 kr för kontantinsats. Som riktmått är det svårt att få ett bolån som överstiger fem gånger din årsinkomst. När det kommer till lån för kontantinsats, används oftast ett blancolån, trots att det används till bostaden. Du kan som regel låna samma summa motsvarande din årsinkomst, om du till exempel tjänar 30 000 kr i månaden betyder det att du med god säkerhet kan låna 360 000 kronor.

De flesta bankerna som erbjuder bolån lånar max ut 85 % av bostadens värde. Det betyder att om du ska låna till kontantinsatsen kan det vara bra att vända dig till en annan bank än den du fått lånelöfte på eller har för avsikt att söka bolån hos. Lånekoll jämför lån för kontantinsats hos flera banker vilket medför att du enkelt kan få flera låneerbjudande. Att ansöka på nätet är enkelt. Du fyller i dina uppgifter och Lånekoll sköter resten. Vi gör endast en kreditupplysning trots svar från flera banker. Hos Lånekoll har du möjlighet att hitta bästa och billigaste lånet för kontantinsats. Ansök direkt helt kostnadsfritt.

Kreditinformation om våra privatlån

Lånebelopp 20 000 - 600 000 kr
Återbetalningstid 1 - 20 år
Räntesats 3,95 - 29,33 %

Frågor och svar om kontantinsats

Månadskostnaden för lånet till kontantinsatsen beror på vilket belopp du lånar, vilken ränta du har och vilken återbetalningstid du väljer. Lånekoll lånar ut upp till 600 000 kr för privatlån och erbjuder återbetalningstid upp till 20 år. Många av Lånekolls samarbetsbanker erbjuder amorteringsfria perioder vilket kan vara förmånligt om du vill komma ner i månadskostnad. 

Det är många som inte har hela beloppet själva som krävs för kontantinsats. För att få ihop pengar till kontantinsatsen kan du antingen låna eller spara ihop pengarna. Om du ska spara ihop pengarna utan risk är det viktigt att se över räntan på sparkontot samt att banken har insättningsgaranti.

Om du vill att pengarna ska växa snabbare och är villig att ta lite risk kan billiga fonder såsom indexfonder vara ett bra alternativ. Se till att få råd innan du placerar i fonder då pengarna kan både öka och minska i värde.

Om du väljer att låna till kontantinsatsen är det bra att använda en låneförmedlare (som t.ex. Lånekoll) som jämför och hjälper dig att hitta en bank som erbjuder lägst ränta. Kontakta oss så hjälper vi dig att komma fram till dina alternativ.

Det finns egentligen inge övre gräns som man kan låna för kontantinsats. Lånekoll hjälper idag till med lån till kontantinsatsen upp till 600 000 kr. Lånekoll arbetar med bolån och privatlån så kontakta oss så hjälper vi dig till bäst finansiering för ditt boende.

Vid kontraktsskrivning för den nya bostaden betalar du först handpenning som är 10% av hela kostnaden. Denna summa dras sedan av när du ska betala in kontantinsatsen som oftast ska betalas i samband med dagen man får tillträde. Då har du betalat 15% och banken går in med 85%.  

Man kan som mest låna 85% av bostadens värde. Detta medför att kontantinsatsen ska vara minst 15% av köpeskillingen. Men man kan låna till kontantinsatsen om man inte har de pengarna själv att lägga ut. Då får man ta ett blancolån, ett lån utan säkerhet.  

Nej, enligt lag får bolånet som mest innehålla 85% av bostadens värde. Däremot kan man ansöka om att samla sina blancolån.  

Kontantinsatsen är den summa pengar du lägger ur egen ficka när du köper en bostad. Sedan 2010 infördes en lag på att du måste betala minst 15% av hela köpeskillingen. Det rekommenderas att man sparar ihop pengar till den själv. Har man inte möjlighet kan man låna pengar till kontantinsatsen. Dock är det ofta högre ränta på den typen av lån.  

Skillnaden mellan bolån och kontantinsats är att genom ett bolån (förr kallat bottenlån) kan man låna upp till 85% av köpeskillingen. Kontantinsatsen ska man betala med sparade pengar. Har man inte nog med sparade pengar kan man låna även till det – men då till en betydligt högre ränta.  

Allmänt

Lånekoll är ett varumärke som opereras av Consector AB:s, org. nr 556961–4216, (hädanefter Lånekoll) med adress Narvavägen 12, 115 22 Stockholm, Tel: 0770–221222, e-postadress: kundservice@lanekoll.se. Lånekoll förmedlar bolån och andra konsumentkrediter, kontokort samt Lånekolls trygghetsförsäkring till privatpersoner. Lånekoll har tillstånd av och står under tillsyn av Finansinspektionen. För information enligt konsumentkreditlagen, distansavtalslagen och försäkringsförmedlingslagen m.m. se Lånekolls informationsblad.

Tjänsten

Consector AB tillhandahåller en förmedlingstjänst via www.lanekoll.se där privatpersoner ges möjligheten att konkurrensutsätta sina krediter genom att jämföra olika banker och andra kreditgivare. Du lämnar uppgifter om dig själv och din kreditsituation för att få anbud från ett flertal banker och andra kreditgivare som Lånekoll samarbetar med. Vilka banker och kreditinstitut som Lånekoll samarbetar med hittar du här. Dessa allmänna villkor gäller för besökare av www.lanekoll.se (hädanefter Webbplatsen) som använder vår webbtjänst vilken även omfattar vår budgivningsplattform. Genom att anmäla dig till Lånekolls webbtjänst och göra en låneansökan så godkänner du dessa allmänna villkor. Webbtjänsten tillhandahålls av Consector AB, organisationsnummer 556961-4216, Narvavägen 12,115 22 Stockholm (hädanefter Lånekoll).

Kreditupplysning

När du accepterat de allmänna villkoren genom att använda webbtjänsten och göra en låneansökan så godkänner du även att Lånekoll beställer en kreditupplysning på dig och din medsökande. Kreditupplysningen lämnas av UC AB. UC AB registrerar en s.k. omfrågning på dig varefter de banker och andra kreditgivare som Lånekoll samarbetar med kan inhämta en kreditupplysning på dig. Endast en kreditupplysning

 registreras samtidigt som flera banker och andra kreditgivare som Lånekoll samarbetar med får ta del av kreditupplysningen på dig utan att ytterligare frågor registreras. UC AB kommer att skicka hem omfrågandekopior till din folkbokföringsadress. Omfrågandekopiorna skickas hem för att du ska veta vilken information som lämnats ut om dig och vilka som tagit del av dina uppgifter. 

Du kan få flera omfrågandekopior hemskickade till dig men detta innebär inte att flera kreditupplysningar registreras på dig. Kreditupplysning kan, av ett fåtal kreditgivare, även komma att beställas från annat kreditupplysningsföretag än UC AB, t.ex. Bisnode Kredit AB (Bisnode). Lånekoll erbjuder därmed en kostnadsfri tjänst för privatpersoner att konkurrensutsätta sitt kreditengagemang genom att förmedla låneerbjudanden från banker och andra kreditgivare. Genom att acceptera dessa villkor godkänner du också att de banker och andra kreditgivare som Lånekoll samarbetar med lämnar information om dig som de inhämtat samt lämnar ut kreditbeslut till Lånekoll. Vid medsökande måste även medsökande uppfylla ovanstående krav. Som kund måste du därför informera medsökande om dessa allmänna villkor och säkerställa hans eller hennes godkännande.    

Kreditgivare

Lånekoll samarbetar med utvalda kreditgivare. På vår partnersida hittar du alla Lånekolls anslutna långivare för bolån och privatlån. Lånekolls samtliga kreditgivare har tillstånd hos Finansinspektionens för sin verksamhet. 

Villkor för att använda webbtjänsten

För att använda webbtjänsten krävs att du accepterat dessa allmänna villkor samt att du är minst 18 år gammal och har en inkomst motsvarande minst 10 000 kr per månad (120 000 kr per år). Du skall också vara bosatt i Sverige. Genom att godkänna villkoren försäkrar du som kund att uppgifterna är korrekta och att du är behörig att använda webtjänsten samt åtar dig att anmäla förändringar i de uppgifter du lämnat Lånekoll för användande av webbtjänsten. Lånekoll erhåller ersättning från våra samarbetspartners i form av en provision vid förmedlat lån (se Lånekolls informationsblad). Vid medsökande måste även medsökande uppfylla ovanstående krav. Som kund måste du därför informera medsökande om dessa allmänna villkor och säkerställa hans eller hennes godkännande.    

Behandling av personuppgifter

De personuppgifter du lämnar hos Lånekoll via Internet, telefon eller mail registreras i vår kunddatabas. Lånekoll är personuppgiftsansvarig för de uppgifter du lämnar och upprätthåller god registervård. Lånekoll använder uppgifterna för att kunna utföra tjänsten som du beställt och för att säkerställa god kundkännedom. Personuppgifter som Lånekoll inhämtar behandlas i enlighet med GDPR (General Data Protection Regulation). Genom att acceptera villkoren för tjänsten samtycker du till att Lånekoll behandlar dina personuppgifter i enlighet med användarvillkoret.

Personuppgifter som vi samlar in och behandlar är:

 • Namn
 • Adress
 • Telefonnummer
 • Personnummer
 • E-postadress
 • Kontonummer
 • Andra uppgifter som du själv lämnar inom ramen för tjänsten
 • Kommunikation mellan oss när vi hjälper dig i specifika ärenden

När du använder tjänsten kommer viss information att inhämtas automatiskt: såsom information om dig från kreditupplysning, teknisk data, vilket kan inkludera den URL genom vilket du får åtkomst till hemsidan, din IP-adress, unique device ID, typ av webbläsare, språk och information om identifiering och operativsystem. (se även vidare om användningen av cookies nedan)

Lånekoll behandlar din information för följande ändamål:

 • Säkerställa kundkännedom
 • Tillhandhålla tjänsten
 • Förbättra din kundupplevelse och personifiera användandet av tjänsten
 • Utveckla tjänsten samt att analysera din användning av tjänsten
 • Skicka notifiering och meddelande via mail, sms, telefon och e-post eller på annat sätt samt skicka marknadsföring om våra produkter och tjänster
 • Informera om uppdatering av tjänst och användarvillkor
 • Säkerställa och underhålla den tekniska funktionalitet hos tjänsten
 • Förhindra och förebygga missbruk av tjänsten samt förhindra användnings i strid med användarvillkor
 • Uppfylla och fullfölja förpliktelser enligt lagkrav

Lånekoll behandlar dina personuppgifter för att tillhandahålla den tjänst vi erbjuder och lämnar för detta ändamål även ut dina personuppgifter till de kreditgivare och kreditupplysningsinstitut med vilka vi samarbetar, försäkringsbolag och leverantörer av tjänster i syfte att tillhandahålla de bästa förutsättningarna för dig samt för att uppfylla de lagkrav som ställs på Lånekoll. Lånekoll kan även vid framtida tillfälle välja att kontakta dig med information om nya tjänster eller erbjudanden. Lånekoll mottar även uppgifter om dig inklusive kredituppgifter och kreditbeslut från de kreditgivare och kreditupplysningsföretag som vi samarbetar med. 

Dina personuppgifter kan också komma att läggas till grund för kundanalyser, kunduppföljning, affärsutveckling, marknadsundersökningar, marknadsföring och statistisk analys. Lånekoll spelar in all telefonkontakt vi har med dig, för att kunna säkerställa den överenskommelse vi träffar med dig och för att säkerställa kvalitén på de tjänster vi levererar till dig. Inspelningar och de övriga uppgifter vi sparar om dig kommer att ligga kvar i våra system så länge vi har ett kundförhållande med dig. För att få information om vår behandling av dina personuppgifter kan du kontakta oss per e-post till kundservice.gdpr@lanekoll.se. Dit kan du också vända dig om du inte vill att dina personuppgifter används för direkt marknadsföring eller om du vill att vi ska rätta, blockera eller utplåna uppgifter som vi felaktigt har behandlat om dig. Vi skyddar dina personuppgifter genom brandväggar, krypteringsfunktioner och anti-virus. Genom att godkänna villkoren när du ansöker om bolån och privatlån bekräftar du att du tagit del av och förstått innehållet i Lånekolls integritetspolicy.

Begränsning av Lånekolls ansvar

Information, uträkningar och rekommendationer lämnade av Lånekoll ska endast betraktas som vägledande förslag på hur du kan gå till väga, och det är upp till dig som användare av våra tjänster att värdera lämnad information för att avgöra om den är tillämplig på din individuella situation och privatekonomi. Lånekoll ansvarar inte för eventuell skada eller förlust som uppstår på grund av att du väljer att ingå, eller avstår från att ingå, låneavtal med någon av de banker och andra kreditgivare med vilka vi samarbetar. Eventuell finansiell rådgivning som du mottar från de banker och andra kreditgivare med vilka vi samarbetar utgör rådgivning från den banken eller kreditgivaren, och avtal som du tecknar med dessa företag är ett avtal mellan dig och banken eller kreditgivaren. 

Lånekoll ansvarar inte för eventuell skada eller förlust som uppstår genom sådan rådgivning, eller genom ingåendet av sådana avtal. Det åligger därför dig att kontrollera den information som vi lämnar om erbjudanden från banker och andra kreditgivare. Lånekoll ansvarar inte för skador eller förluster, varken direkt eller indirekta, och andra olägenheter som kan härledas till genomförandet av, eller har annan koppling till utförandet av finansieringstjänster av tredje part. Lånekoll är inte ansvarig för skada som beror på svenskt eller utländskt lagbud, svensk eller utländsk myndighetsåtgärd, krigshändelse, strejk, blockad, bojkott, lockout eller annan liknande omständighet. Förbehåll avseende strejk, blockad, bojkott och lockout gäller även om Lånekoll själv är föremål för eller vidtar sådan konfliktåtgärd. Föreligger hinder för Lånekoll att tillgängliggöra Webbplatsen eller vidta åtgärd på grund av omständighet enligt detta stycke får åtgärden skjutas upp till dess att hindret har upphört. Lånekoll har en ansvarsförsäkring avseende sin verksamhet som bolåneförmedlare, se Lånekolls informationsblad.

Ansvar för information på vår webbplats

Innehållet på Webbplatsen är skyddat enligt lag om upphovsrätt. Det är förbjudet att utan Lånekolls samtycke göra kopior av hela eller delar av innehållet på Webbplatsen. Det anbud som du får genom att använda dig av Webbplatsen och dess budgivarplattform får endast användas för eget bruk och inte i eget kommersiellt syfte. 

I den mån som Webbplatsen innehåller länkar till tredje parters webbsidor kan innehållet på sådana webbsidor vara skyddade av dessa tredje parters immateriella rättigheter, och Lånekoll ansvarar inte för innehållet på sådana tredje parters webbsidor. Information som visas på Webbplatsen har vi erhållit från källor som vi bedömer vara tillförlitliga. Vi kan dock inte garantera att informationen är fullständig, riktig eller helt uppdaterad. Lånekoll tar därför inte ansvar för ekonomiska transaktioner eller andra rättshandlingar som grundats på information på Webbplatsen, utan användande av sådan information sker på egen risk. Lånekoll kan inte heller garantera att din användning av Webbplatsen eller nedladdat material från Webbplatsen inte kommer att orsaka skada eller förlust relaterad till din användning av Webbplatsen, såsom men inte begränsat till, förlust av data, datavirus, spyware, skadliga program, trojaner eller maskar. Användning av Webbplatsen sker således på egen risk för sådan skada eller förlust. Besökare ska omgående för Lånekoll påtala (reklamera) fel eller brister på Webbplatsen och budgivningsplattformen som påverkar besökare på ett menligt sätt. Reklamation ska lämnas så snart du upptäckt eller bort upptäcka felet/bristen. Reklamation görs till reklamation@lanekoll.se

Användning av cookies

På Webbplatsen använder vi cookies. Detta är en liten textfil som Webbplatsen begär att få spara på din dator. Cookies används i syfte att förstå hur våra besökare använder Webbplatsen och för att kunna förbättra användarupplevelsen. Det finns två typer av cookies, permanenta och temporära cookies. Permanenta cookies lagras som en fil på din dator eller mobil under en viss tid, dock längst 12 månader. Session cookies lagras tillfälligt och försvinner när du stänger din webbläsare. Vill du inte acceptera cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Ändringar

Vi förbehåller oss rätten att ändra och uppdatera dessa allmänna villkor från tid till annan. Vi kommer att meddela eventuella förändringar av dessa allmänna villkor genom särskilda meddelanden på Webbplatsen och genom att uppdatera och publicera en ny version av dokumentet på Webbplatsen. Vi uppmanar dig därför att från tid till annan besöka vår webbplats för att kontrollera huruvida några förändringar har skett.

Senaste uppdatering villkor: 20220125

1. Information om Extrakoll

Extrakoll (”Extrakoll”) är en tjänst som tillhandahålls av Consector AB, org.nr 556961–4216, om du väljer att bli medlem i Extrakoll. När vi skriver Lånekoll nedan menas Consector AB. Syftet med Extrakoll är att medlemmarna ska få information och erbjudanden inom ramen för Lånekolls verksamhet, om lån, försäkringar samt andra finansiella tjänster och produkter för privatpersoner. Genom att bli medlem i Extrakoll godkänner du att dessa medlemsvillkor gäller mellan dig och Lånekoll. Du kan även få upplysningar om ditt medlemskap genom att kontakta extrakoll@lanekoll.se eller ringa 0770–221222.

2. Gratis medlemskap

Det är frivilligt och kostnadsfritt att bli medlem i Extrakoll. Du blir medlem genom att godkänna villkoren för Extrakoll i samband med att du beställer en tjänst som tillhandahålls under varumärket Lånekoll. Medlemskap i Extrakoll utfärdas endast till personer över 18 år.

3. Förmåner

Syftet med Extrakoll är att tillhandahålla medlemmarna en högre grad av service samt information och erbjudanden som kan vara av intresse för medlemmarna. Som medlem i Extrakoll får du bland annat:

 • Lånekoll (Extrakolls) nyhetsbrev med tips inom privatekonomi, upp till fyra gånger per månad.
 • Tillgång till Lånekolls lånesupport, via telefon, där du kan ställa frågor och få personlig service kring dina lån.
 • Garanterad hög servicenivå genom hela ansökningsprocessen i Lånekolls ordinarie tjänster för låneförmedling och försäkringsförmedling, vilket ökar möjligheterna till en beviljad ansökan.
 • Anpassad marknadsföring och erbjudanden som Lånekoll tror kan vara av intresse för dig. Dessa erbjudanden kan avse Consector AB:s samtliga tjänster, som tillhandahålls under varumärket Lånekoll, såväl som erbjudanden från Lånekolls samarbetspartners som kan vara av intresse för dig.
 • Information, erbjudanden och förmåner från Extrakoll kan skickas ut till dig via post, e-post, SMS, telefon eller andra digitala kanaler.

4. Personuppgiftsbehandling

I vår Integritetsskyddspolicy (som finns tillgänglig på vår webbplats) förklarar vi hur Lånekoll samlar in och behandlar dina personuppgifter och i övrigt och vilka rättigheter du har i anslutning till detta. Vi kommer att behandla personuppgifter så länge du har ett medlemskap hos oss. Om du har frågor om Integritetsskyddspolicyn kan du kontakta oss på kundservice@lanekoll.se.

5. Giltighetstid

Medlemskapet gäller tills vidare och kan sägas upp av bägge parter med omedelbar verkan. Du kan när som helst begära utträde ur Extrakoll genom att kontakta extrakoll@lanekoll.se, ringa 0770–221222 eller genom att klicka på avregistreringslänken som finns med i varje e-post och SMS utskick.